nnmprv:

Bathing Hut by SHARE architects.

You can find me on: Instagram | Pinterest | Behance

kazu721010:

Les Quinconces / babin + renaud

alieneyeball:

nyc. 2011.


dezeen:

Shanghai studio Neri&Hu has completed its largest project to date – a total overhaul of a hotel in China, which features an entrance surrounded by a forest of bronze columns »


greatleapsideways:

From Bus Stops, 1997-2011 by Ursula Schulz-Dornburg


subtilitas:

Matos ArquitectosQuinta dos Floreados house, located on the site of dilapidated 18th century chapel ruins, Montemor-o-Velho 2008. Photos (C) Christian Schaulin.


subtilitas:

TMA - MR house, Beja 2009. Via, photos (C) Fernando Guerra


subtilitas:

Alejandro AravenaAnacleto Angelini center of innovation, San­tia­go 2014. Via, 2, photos (C) Stencil.


cabbagerose:

casa 103, ferragudo, portugal/marlene uldschmidt arquitecta

via: leibal


cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via

Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.

The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


ombuarchitecture:

SCALE LANE BRIDGE

BY MCDOWELL+BENEDETTI ARCHITECTS

via AAS architecture


ryanpanos:

Baroque Court Apartments | Ofis Arhitekti | Via